Kledingreparatie (scheur in stof)

Ik zit graag achter de naaimachine, maar soms is het ook wel fijn om gewoon een jurk te kopen… vooral als het een koopje is.

Met enige regelmaat organiseert 1 van mijn favoriete webshops een grote uitverkoop. Stel je een grote sporthal voor, vol met kledingrekken en vrouwen met stapels kleding in de armen op weg naar een hoek van de zaal is die afgezet als pashok. Chaos, drukte, lawaai, maar ook mooie aanbiedingen en elke keer dat ik er geweest ben heb ik leuke dingen gescoord.

Dit leuke zomerjurkje van Collectif hing al een halfjaar in mijn kast te wachten op mooi weer en op een dag was het zover: tijdens een hittegolf naar een filmpremiere.

Bij het uitstappen van de auto viel me ineens op dat er een beschadiging in de jurk zat, erger nog, het was een gigantische scheur in de stof! Gelukkig viel het weg in de plooien en is het niemand (behalve mijzelf) opgevallen tijdens de premiere, maar daarna moest de scheur natuurlijk wel gerepareerd worden.

Stappenplan van de reparatie

Aangezien het niet mogelijk was om de stof te overlappen zonder een vreemde vouw in de jurk te krijgen, heb ik ervoor gekozen om een stukje katoen op de juiste maat te knippen. Met behulp van wat dubbelzijdig vlieseline heb ik de stof vastgestreken aan de binnenkant van de jurk.

Op zichzelf gaf dit al een mooi resultaat, maar ik wilde toch een oplossing die meerdere wasbeurten kan overleven. Daarom ben ik met beige garen een aantal keer over de rafels heen gegaan met de naaimachine in zigzag-stand. Van dichtbij zag dat er heel opvallend uit, maar in het grotere geheel van de jurk met het drukke patroon zie je er niks meer van!

In de toekomst zal ik misschien nog een kleiner lapje stof gebruiken, maar ook na meerdere keren wassen ziet de jurk er nog steeds prima uit!

Het was jammer dat ik een jurk met een beschadiging heb gekocht, maar dankzij deze kleine reparatie kan ik er alsnog van genieten. Niemand die doorheeft dat er ooit een scheur in de jurk zag (in ieder geval tot dat ze dit artikel lezen ;-p).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven